Hopeiset mitalit Itä-Hakkilaan

5.3.2018

Itä-Hakkilan kilvan kehitysvammaisten salibandyjoukkue saavutti upeasti hopeaa Special Olympics Finland turnauksessa Vantaalla pelatussa turnauksessa lauantaina 3.3.

Urheilijoille yhden päivän turnaus oli kova suoritus, kun päivään mahtui kolme alkusarjan ottelua, välierä-ottelu, ja pienen tauon jälkeen finaali, jossa peli aaltoili tiukasti päädystä toiseen, pelin nimesimmekin niin sanotuksi yhden maalin peliksi, sillä tasainen vääntö ratkesi vasta loppuhetkillä, kun vastustaja SB-Vantaan  pääsi tekemään tyhjään maaliin ratkaisumaalin, kun otimme maalivahdin pois loppuhetkillä, kuten sanotaan, kaikkea kannattaa urheilussa aina yrittää, toteaa valmennustiimiin kuuluva Harry Seidler.

Nuori ja runsaasti lähivuosina uudistunut joukkueemme on kehittynyt isoin askelin parin viikkoharjoituksen myötä, iso kiitos asenteesta kuuluu näille vammaisurheilijoille, joista valmennustiimi onkin erittäin tyytyväinen ja ylpeä.

 

Kun olen saanut toimia nyt 20 vuoden ajan kehitysvammaisten liikunnan parissa seuratyössä I-HK:ssa, olen seurannut toki tarkkaan, mistä kehitysvammaisten joukkueet ovat lähtöisin, olen huomannut, että olemme ainut TUL:n seura tällä vammaisurheilusaralla, joka aktiivisesti vuodesta toiseen tätä toimintaa järjestää, ainakin kilpailutasolla, sanottakoon, hyvä me!

 

Toki harrastajia on varmasti Suomessa paljon TUL:n seuroissakin, jonkin verran taustatietohakua tein aikanaan, kun toimin liiton tasa-arvovaliokunnassa, ja kartoitin vammaisurheilun harrastajamääriä Suomessa, toki suurena nousevana lajina salibandy on hyvin pitkälti erikoiseurojen toimintaa kilpailulajina, muuten toki paljon harrastajia löytyy.

 

Jo tuleva viikonvaihde tuo taas turnaustoimintaa pelaajillemme, sillä pelaajat osallistuu 10.3 Palloliiton ja Palloliiton Uudenmaan ja Itä-Hakkilan kilvan isännöimään erityisryhmien futsal-turnaukseen Tikkurilan urheilutalolla, johon Palloliitto jälleen kutsui meidät kisaisännäksi, jo 12 vuosi isännyyttä, Palloliitolle iso kiitos luottamuksesta!